מתכונים מאת השף אריק ברגר לקראת שבועות
מתכון לסיגר חלומי ואורגנו טרי. סלט פתוש עם פטה
מצרכים:
(4 מנות)
חבילת עלי סיגר משולשים
400 גרם גבינת חלומי
מעט קצח
חופן עלי אורגנו
מעט קמח מעורבב עם מים (ישמש כדבק לעלי הסיגר)
4 מלפפונים חתוכים גס
4 עגבניות חתוכות גס
חופן צנוניות פרוסות דק
חופן עלי נענע
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מ2 לימון
מלח ופלפל
שמן זית
2 פיתות
מעט סומק
200 גרם גבינת פטה
הכנה:
סיגרים – חותכים את גבינת החלומי למקלות בעובי אצבע מניחים אצבע חלומי בחלקו הרחב של עלי הסיגר מפזרים עליה עלי אורגנו ומקפלים קיפול אחד.
מורחים את "הדבק" על החלק החשוף של עלה הסיגר ועליו מפזרים קצח. מגלגלים ומוודאים שהעל "מודבק" כראוי. מניחים בצד.
פתוש – חוצים את הפיתה לרוחבה וחותכים לקוביות של 2 ס"מ בערך מטגנים בשמן עמוק או לחילופין קולים בתנור על חום גבוה. מערבבים את קרוטוני הפתוש עם סומק.
הגשה: מטגנים בשמן עמוק את סיגר החלומי עד להזהבה יפה: מערבבים את כל מרכיבי הסלט פרט לפתוש ולגבינת הפטה, מתבלים ומעבירים לקערה. על הסלט מפזרים את קרוטוני הפתוש ומעל מפזרים את הגבינה.
ניתן להגיש את הסיגרים בלווי יוגורט מעורבב עם שום מגורד ונענע קצוצה.