מרכיבים:
2 גאלטים בקוטר 20 ס"מ
1 בצק פריך מלוח 450 גר' ללא חומרים משמרים מסדרת הבצקים של זוגלובק מיקי שמו
מופשר לפי ההוראות יצרן על גבי האריזה
מלית:
100 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינה בולגרית
1-2 שיני שום, כתושות
12-15 עגבניות שרי חצויות
שמן זית לשימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 ביצה, טרופה להברשה
להגשה:
עלי זעתר/ אורגנו טריים
גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
קורצים עיגולים בקוטר 20 ס"מ ( טיפ: אם אין רינג, אפשר לסמן עם צלחת ולחתוך עם גלגלת פיצה לעיגול מסביב לצלחת)
בקערית מערבבים גבינת ריקוטה, בולגרית, שום, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
מורחים במרכז כל בצק את תערובת הגבינות (משאירים שוליים לקיפול)
בקערה שמים עגבניות שרי ומפזרים מעליהן מעט שמן זית, מלח ופלפל
מניחים בצפיפות את העגבניות המתובלות מעל תערובת הגבינות
מקפלים את שולי הבצק על המלית, כך שיכסה רק חלק ממנה ומרכזה יישאר חשוף.
מברישים בביצה את מעטפת הבצק.
אופים 40-45 דק' עד שהבצק יזהיב.
מוצאים מהתנור מצננים מעט ומפזרים עלים טריים וגבינת פרמזן ומגישים.
טארטלטים גבינת מסקרפונה ולימון עם אוכמניות ונענע
מרכיבים : 15 יחי' בקוטר 8 ס"מ
בצק:
חבילת בצק פריך מתוק 450 גר' ללא חומרים משמרים מסדרת הבצקים של זוגלובק מיקי שמו
מופשר לפי ההוראות היצרן על גבי האריזה
מלית :
סלסלת אוכמניות
עלי נענע
קארד לימון ( לרכישה במעדניות) לחילופין גרידת לימון
100 ג' גבינת מסקרפונה
50 ג' אבקת סוכר
מכל ( 250 ג') שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
גרידת לימון
קמח לקימוח המשטח
ציוד נדרש:
תבניות טארטלטים אישיות בקוטר 8 ס"מ
אופן הכנה:
קורצים עיגולים מעט גדולים מקוטר התבניות
(הערה: שאריות בצק אוספים, מרדדים על משטח מעט מקומח וקורצים עיגולים נוספים לטאטלטים)
מניחים את עיגולי הבצק בתבניות האישיות, חותכים את השוליים של הבצק כך שיתאימו בדיוק לגודל התבנית. מקפיאים ל 15 דק'
מחממים תנור ל 180 מעלות
דוקרים בעזרת מזלג את תחתית הקלתית, מרפדים ברדיד אלומיניום ומניחים משקולות.
אופים 10 דק', עד שהבצק מתייצב, מסירים את רדיד האלומיניום, אופים עוד כ 7- 5 דק' /עד שהבצק אפוי לגמרי ומזהיב. לאחר צינון מוציאים מהתבניות האישיות.
בקערת מיקסר מקציפים את גבינת המסקרפונה, השמנת, אבקת סוכר, תמצית וניל וגרידת לימון, עד שמתקבל קרם יציב מעבירים לשקית זילוף ( אפשר גם עם כף)
מניחים בכל קלתית אפויה מהקרם, מוסיפים 2-3 כפיות קארד לימון ( או גרידת לימון), אוכמניות ונענע.
ריבועי בצק עלים במילוי ריקוטה, בטטות ורוזמרין
בצק:
חבילת ריבועי בצק עלים 400 גר' של זוגלובק ללא חומרים משמרים
מופשר לפי הוראות יצרן על גבי האריזה
מלית:
מכל ( 250 ג') גבינת ריקוטה
ביצה טרופה
70-100 ג' גבינה בולגרית מפוררת
1 בטטה גדולה מקולפת, חתוכות לקוביות קטנות
1-2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס לפי הטעם
ענפי רוזמרין
2-3 כפיות חומץ בלסמי
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בתבנית אפייה שמים קוביות בטטות, רוזמרין ומערבבים עם שמן זית, חומץ בלסמי מלח ופלפל. אופים 12 -15 דק' לריכוך קל
מניחים את ריבועי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, חורצים את שולי הבצק עם סכין חדה, לא עד הסוף – ליצירת שוליים וסימונם.
מורחים במרכז הבצק שנוצר גבינת ריקוטה
בעזרת מברשת מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה
אופים כ 5 דק' ( השוליים יתנפחו)
מוצאים בזהירות מהתנור, מוסיפים את הבטטות שנאפו במקביל ( במידת הצורך מברישים אותן במעט שמן זית ) ואופים שוב ל – 15 דק' אפייה עד שהמאפה מזהיב ומוכן לאכילה.
מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה בולגרית מפוררת
צילום : אוהד רומנו עבור ובחסות זוגלובק.