עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

קציצות דגים ברוטב עגבניות

 

 

רוטב לקציצות:
מצרכים:
2 גמבות חתוך לרצועות
1 פלפל חריף שלם
4 עגבניות קלופות קצוצות
4 שיני שום
כף פפריקה
1/2 כוס שמן
כפית מלח
כף שאטה גרוס
אופן ההכנה לרוטב:
מחממים את השמן מוסיפים את הירקות מביאים לרתיחה של 2 דקות לאחר מכן מוסיפים את כל
התבלינים מערבבים הכל ומוסיפים כוס מים מבשלים לעוד 2 דקות ומכבים את האש.
קציצות דגים
מצרכים:
1/2 ק"ג בקלה (מרלוזה)
1/2 ק"ג טונה לבנה
צרור כוסברה
2 תפו"א בינונים
1 בצל גדול
1/2 כוס פירורי לחם
1 ביצה
8 שיני שום
תבלינים: כף כמון, 1/2 כף פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית מרף עוף.
אופן ההכנה:

טוחנים את 2 סוגי הדגים יחד, מוסיפים לתוך הדגים את הכוסברה בצל תפו"א והשום טוחנים הכל
שוב.
לאחר הטחינה מוסיפים את פירורי הלחם והביצה ושופכים את כל התבלינים פנימה יוצרים עיסה
אחת אחידה.
יוצרים כדורים בינונים ומוסיפים אותם לרוטב שהכנו.
זמן הבישול בערך 35 דקות על אש נמוכה.

בתאבון!!!