עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

קוסקוס אמיתי של אמא השף תומר תומס

השף תומר תומס

 

מתכון קל של קוסקוס טוניסאי ומתכון לחמוצים ביתיים

מצרכים לחמוצים:

שומר

גזר

כרובית 

כרפס

פלפלים צבעוניים (צהוב,אדום)

קולורבי

כרוב

אפשר גם לפת

כף מלח

רבע כוס שמן

רבע כפית מלח לימון

כפית שטוחה סוכר

חצי כוס חומץ

לימון טרי ללא קליפה חתוך גס

אופן ההכנה של החמוצים:

  1. חותכים את כל ירקות החמוצים בצורה גסה ושמים במסננת.
  2. שמים מעל כף מלח ומערבבים ומשאירים בצד שיגיר נוזלים למשך פחות משעה
  3. לאחר כמעט שעה שהחמוצים הפרישו נוזלים מתחילים בתיבול החמוצים :שמים רבע כוס שמן , מלח לימון , כפית שטוחה סוכר וחצי כוס חומץ ומערבבים.

 

מצרכים לקוסקוס:

 

  1. ק"ג סולת
  2. כף מלח 
  3. 5 כוסות חד פעמיים לשתיה חמה של מים
  4. חצי כוס חד פעמי לשתיה חמה של שמן.

אופן הכנת הקוסקוס:

  1. שמים את הסולת בקערה גדולה ושופכים בהדרגה לתוכה מכוס השמן ומתחילים לערבב כפי שמוצג בסרטון.
  2. לאחר שהקוסקוס מתגבש מתחילים להוסיף בהדרגה את המים ומערבבים בתנועות מעגליות עד אשר המים נספגים היטב בסולת.
  3. מעבירים את הקוסקוס שהכנו לקערה ומתחילים לסנן ומתחילים לסנן דרך מסננת קוסקוס כפי שמוצג בסרטון ואז מעבירים את הקוסקוס המסונן לסיר הקוסקוס (קוסקו סייר), בינתיים מרתיחים את סיר התחתית של הקוסקוס כאשר ממלאים מים עד לגובה 3/4 של הסיר , ברגע שמגיע לרתיחה שמים את הקוסקוס ששמנו בחלק העליון של הסיר קוסקוס , יוצאים בקוסקוס 3 ארובות , מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים למשך 40 דקות.
  4. שופכים את הקוסקוס שבישלנו לתוך קערה ומוסיפים בהדרגה 4 כוסות מים ומערבבים בעזרת כף , לאחר שכל המים נספגו בקוסקוס , מוסיפים כף מלח ומערבבים שוב.
  5. לאחר שערבבנו היטב  מפוררים את הקוסקוס שלא יהיו גושים באמצעות הידיים כפי שמוצג בסרטון ונותנים לקוסקוס לנוח 10 דקות.
  6. מעבירים שוב את הקוסקוס לחלק העליון של סיר הקוסקוס , מכסים את הסיר ומבשלים למשך חצי שעה נוספת.
  7. לאחר חצי שעה מעבירים שוב הקוסקוס ברשת הקוסקוס ואז הקוסקוס מוכן.