עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

מתכון לצורוס

צ'ורוס ארגנטינאי מתכון של תומר תומס

מתכון לצורוס:/באדיבות תומר תומס
בפעם הראשונה שטעמתי צורוס הייתי מוקסם,מהפריכות ומהטעם שגורם לך לרצות לקחת ביס ועוד ביס ולמרות השמנוניות,כשזה עשוי היטב,היא פחות מורגשת.ישנם 2 סודות לצורוס מושלם:
1.הטיגון חייב להיות בטמפרטורה הנכונה, לא חם מדיי ולא ולא טיגון בטמפרטורה נמוכה. טיגון בטמפרטורה גבוהה יגרום לכך שלמרות שהצבע יהיה זהוב מבחוץ,הצורוס יהיה בצקי מבפנים ולא פריך.
2. הסוד השני הוא המטבל המתוק שמלווה את הצורוס, אין נכון או לא נכון כל אחד עם ההעדפות שלו רק חשוב להקפיד על מטבל באיכות טובה. במקור אוכלים את זה עם ריבת חלב וחשוב להקפיד לקנות ריבת חלב באיכות גבוהה. אם כי במשך השנים טעמתי לא מעט מטבלים שאף עלו על המקור.
חשוב לאכול את הצורוס מיד עם סיום ההכנה מאחר ובהמשך הוא מאבד מפריכותו.
אתם מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק,באינסטגרם וביוטיוב.
שבת שלום חברים שלי.

מצרכים:
3ביצים
3כפות סוכר
2 כוסות קמח רגיל (כוס שתיה חמה)
100 גרם חמאה
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סוכר וניל
2 כוסות מים
רבע כפית מלח
לקישוט:
קינמון
סוכר
אפשר נוטלה

אופן הכנה:
1. מרתיחים מים עם החמאה ורבע כפית מלח,סוכר וסוכר וניל,עד שהחמאה נמסה,מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח ואבקת אפיה,מערבבים לבצק אחיד.
2. נותנים לתערובת להתקרר ואז מוסיפים את הביצים ושוב מערבבים לתערובת אחידה.
3. מזלפים לשמן רותח ומטגנים עד להזהבה, מוציאים ומניחים מעל נייר סופג וטובלים בקינמון וסוכר,ניתן להגיש בצד עם נוטלה,מגישים מיד בתום הטיגון.