עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

מתכון ל"עראיס דגים"

מרכיבים (4 מנות):
4 פיתות טריות
לקציצות דג:
400 גרם ( 2-3 פילטים ) של פילה דניס / מוסר (ללא העור)
400 גרם (2-3 פילטים ) פילה אמנון (ללא העור)
1 בצל סגול – קצוץ דק
2 שיני שום קצוץ דק
חופן פטרוזיליה + כוסברה קצוצים
שמן זית
מלח + פלפל שחור
קורט בהרט


לסלט:
3 עגבניות – חתוכות לקוביות
1 בצל סגול חתוך לחצאי ירח
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 חופן גרם בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום – קצוץ
כפית אריסה (לא חובה)
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל

אופן הכנה קציצות דגים:
קוצצים את הדגים דק בסכין / במעבד מזון בפולסים (להזהר שלא להפוך למשחה!).
מוסיפים למסה של הדג את הבצל, שום, עשבי תיבול ומתבלים.
מערבבים את כל המסה היטב עד שהיא מחוברת ונותנים לה לעמוד במקרר כשעה להתייצב.
מכינים 8 קציצות במשקל של כ 100 גרם (חשוב להקפיד להשאיר את המסה במקרר עד שצולים את הקציצות)
אופן הכנה סלט:
מערבבים את כל החומרים בקערה, מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה והגשת המנה:
צולים את הקציצות חצי הכנה (עדיין לא עשויות לחלוטין).
חוצים את הפיתות ומכניסים קציצה לכל חצי פיתה.
מניחים את הפיתות על הגריל / בטוסטר על חום נמוך כ-10 דקות עד שהפיתה קלויה והקציצה עשויה.
מניחים על צלחת ההגשה ועל כל פיתה מניחים מסלסת העגבניות.
מגישים לשולחן יחד עם טחינה, עמבה וסלט ירקות קלויים

באדיבות השף ניר מזרחי מקבוצת "קפה קפה"