עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

מתכון ל"סופלאקי של ים"

 

מרכיבים (4 מנות):

4 יח' פיתה יוונית

מרכיבים לסלט ירקות קלויים:

חציל בלאדי – שרוף על האש וקלוף

פלפל חריף – שרוף על האש וקלוף

פלפל אדום קלוי על האש וקלוף

בצל שרוף על האש

2 עגבניות קלויות על האש

30 מ"ל שמן זית

2 שיני שום קצוץ

מלח

פלפל שחור

 

לוקחים את כל הירקות וקוצצים גס, מוסיפים שום, שמן זית, מלח, פלפל לפי הטעם.

 

מיקס דגים :

400 גרם ( 2-3 פילטים ) של פילה דניס / מוסר (ללא העור)

400 גרם (2-3 פילטים ) פילה אמנון  (ללא העור )

1 בצל סגול קצוץ דק

2 שיני שום קצוץ דק

חופן פטרוזיליה + כוסברה קצוצים

שמן זית

מלח + פלפל שחור

קורט בהרט

 

אופן הכנה:

קוצצים את הדגים דק (בסכין / במעבד מזון) בפולסים (להיזהר שלא להפוך למשחה!)

מוסיפים את הבצל, שום, עשבי תיבול  ומתבלים

מערבבים את כל המסה היטב עד שהיא מחוברת ונותנים לה לעמוד במקרר כשעה להתייצב

מכינים קציצות  במשקל של כ-50 גרם

חשוב להקפיד להשאיר את המסה במקרר עד שצולים את הקציצות

 

טחינה :

מכינים כ300 גרם טחינה לפי הוראות ההכנה (שיישאר גם לשולחן)

רצוי להשתמש בטחינה גולמית טרייה ולא כזו ש"עמדה" בארון חודשים (לבדוק תאריך יצור)

מתבלים איך שאוהבים

 

אופן הכנה והגשה :

מכינים את הקציצות דג (במחבת / על גריל)

במקביל, מחממים את הפיתות היווניות  (על המחבת/ הגריל) משני צידיהן

מורחים טחינה על הפיתות

מניחים 3-4 קציצות ומעליהן 2 כפות מסלט הירקות הקלויים

 

מגלגלים את הפיתה בנייר עמיד שומן ומגישים לשולחן מיד

מומלץ להגיע עם טחינה נוספת בצד וחמוצים

אדיבות השף ניר מזרחי מקבוצת "קפה קפה"

בתאבון!