תבשיל לחי עגל עם גרגירי חומוס ופלפלים – שף צ'רלי פדידה
מתכון לשימוש בבשר לחי עגל (בשר ראש)
מתכון ל 6 סועדים
מצרכים
- 1 קג' בשר לחי מבושל (ראש)
- 10 כפות שמן זית
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום
- 2 פלפלים שושקה טחונים (לבקש ממוכר התבלינים)
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כוס חומוס מושרה ומבושל עד לריכוך או כוס גרגרי חומוס קפואים ומבושלים
- כפית זרעי כמון כתושים
- כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1 צרור כוסברה קצוץ דק
- מלח פלפל לפי הצורך
אופן הכנה
- להכנה מראש: מניחים את נתח בשר הראש בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך בערך שעה וחצי.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מסננים (ושומרים את הנוזלים).
- חותכים את נתח הבשר לקוביות בגודל 1+1 ס"מ. אפשר להכין יום או יומיים מראש.
- מבשלים את גרגרי החומוס עד לריכוך באותו האופן.
להכנת התבשיל:
בסיר בעל תחתית כבדה מטגנים את הפלפלים והשום עד להזהבה מוסיפים פלפל שושקה , רסק עגבניות וממשיכים בטיגון עוד כ 4 דקות מוסיפים גרגירי חומוס מבושלים , כמון כוסברה ואת הנוזלים בהם בושל הבשר. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית. מפזרים כוסברה טרייה קצוצה מעל, טועמים ומתקנים תיבול אם חסר. מגישים חם עם לחם של בית