עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

המתכון לספינג' טוניסאי של תומר תומס לחנוכה

הפעם החלטתי לשתף אותכם בספינג' אותו הכינה אמי שהייתי ילד ולאורך השנים.
יש מאכלים שלוקחים אותך לתקופות מסויימות בחיים והספינג' הזה לוקח אותי היישר לילדות,כאשר חנוכה מתקרב,אוטוטו חופש מבית ספר, אבא טורח להוציא את החנוכיה ולקנות נרות חדשים ואמא בכל שנה טורחת ומכינה לכל המשפחה ספינג'. אז אתם מוכנים להכין את המתכון וליצור עבור הילדים שלכם חווית ילדות שתצרב בזכרונם.
אתם מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק בדף שנקרא תומס מבשל באהבה, ביוטיוב או באינסטגרם, חג שמח לכולם 
מצרכים להכנת ספינג' טוניסאי:
500 גרם קמח ( 4 כוסות)
1 כף שמרים
כף סוכר
כף מלח
שקית אבקת אפייה
1 ביצה לארג'
2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח,שמרים והסוכר.
2. מוסיפים את המלח בצד,שלא יהיה מגע ישיר עם השמרים. כמוכן מוסיפים את אבקת האפייה והביצה.
3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים אל תערובת הקמח את המים הפושרים ומערבבים 5-7 דקות.
4. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 50 דקות.
5. משמנים קלות את הידיים ומורידים את האוויר מהבצק שתפח.
6. מחממים את השמן עד שמכניסים כף או שיפוד עץ ונוצרים סביבו בועות.
7. לוקחים חתיכה מהבצק,ויוצרים חור במרכז הבצק באמצעות האצבעות,עד שנוצר מעין חישוק ומעבירים לטיגון בשמן.
8. כאשר הספינג' מושחם בתחתית הופכים אותו עד להזהבה של הצד השני.
9. לאחר שהספינג הזהיב מעבירים למסננת ולפני הגשה מפזרים סוכר.