עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

בגרות בהשטת יאכטה

משט מיוחד לסיום השנה במסלול לימודי ימאות מתקדמים של בית הספר "אורט הנרי רונסון" באשקלון התקיים בסוף השבוע שעבר * במסגרת המסלול הייחודי התלמידים מקבלים רישיון משיט: "הספורט הימי הוא נושא הוראה ייחודי במקצוע החינוך הגופני"

אחד הנושאים החשובים והמדוברים במערכת החינוך בשנים האחרונות, הוא הצורך בשינוי המצב הקיים. אין ספור סרטונים רצים ברשת האינטרנט, ואין ספור מרצים בנושאי חינוך מצביעים על העובדה הפשוטה שמעלה תהיה לא מבוטלת, איך יתכן שהעולם בו אנו חיים השתנה מן הקצה אל הקצה, במגוון תחומי חיינו, בעוד הכיתות ושיטות הלימוד לא השתנו כמעט לחלוטין? הלימודים עדיין מתבצעים באמצעות לוח כשמולו התלמידים ישובים בכיסאות מול שולחן ומקשיבים למורה. בשנים האחרונות נדמה שחל שינוי בנושא ומערכת החינוך בישראל מתחילה להבין כי חייב להתבצע שינוי בנושא. ישנם בתי ספר, שיכולים להוות דוגמא ללימוד ערכים, ותכונות שיסייעו לתלמידים בעתיד, לימודים אלו אינם מתבצעים בכית מול לוח וגיר (או טוש מחיק), אלא במקום שנדמה הכי רחוק משם, מקום בו אין ממש גבול, ותחושת החופש בו כמעט אין סופית- הכוונה היא כמובן לים. אין ספק שאחד האוצרות החשובים של אשקלון הוא כמובן הים המהווה חלק בלתי נפרד מהעיר. כחלק ממגוון תחומי הלימוד הרחב בבית הספר התיכון "אורט הנרי רונסון", קיים בבית הספר בשבע השנים האחרונות מסלול ללימודי ימאות מתקדמים, כאשר מה שהחל עם שמונה תלמידים בודדים שהחלו את המסלול, הפך למסלול מבוקש בו ישנם כ-70 תלמידים מבית הספר. הלימודים מתקיימים מכיתות ח'-יב' , כאשר מסיימי המסלול זוכים ברישיון משיט לסירה מעל שבעה מטר – מה שנקרא בעגה המקצועית רישיון 21. לימודי המסלול ייחודיים באשקלון.

כאמור בסוף השבוע שעבר נערך טקס סיום שנה, זאת לאחר ביצוע המשימה האחרונה של השנה, שהיוותה את פעילות הסיכום של השנה. תלמידי כיתות ח' עברו חתירה ארוכה של למעלה משלוש שעות על סירות סנונית. כיתות ט' שהתמקצעו במהלך השנה במפרשנות ופיקוד, ביצעו פעילות סיכום של הפלגת מפרשים וסנוניות מאשדוד לאשקלון. כיתות י' התמקצעו במהלך השנה בפיקוד על סנונית והוצאת רישיון משיט, ביצעו פעילות סיכום לא פשוטה של הפלגה ביאכטה מאשדוד לאשקלון. תלמידי כיתות יא-יב, הסתובבו בסירות בין הקבוצות השונות, וסייעו והדריכו את הכיתות הצעירות יותר. הפעילות מתבצעת בבית הספר לחינוך וספורט ימי באשקלון בניהולו של שלמה שוורצטיין.

"הספורט הימי הוא נושא הוראה ייחודי במקצוע החינוך הגופני. במסגרת השיעורים רוכשים התלמידים ידע, מיומנויות וניסיון בהשטת כלי שיט באופן עצמאי וכחלק מצוות , או כמפקדים" סיפר השבוע רכז המסלול בבית ספר ארז מרחב. "כמו כן התלמידים לומדים להתגבר על תקלות, לפעול בתושייה תוך חשיבה מהירה ופיצוח אומץ לב. שיעורים אלו מאפשרים לתלמידים הזדמנויות לרכוש ולהשיג כישורים שאינם באים לידי ביטוי בחיי היום-יום של בית הספר".