עיתון סטאר דרום – חדשות באשקלון ואיזור הדרום

אסאדו עגל בקדרת ירקות שורש בתנור

 

מצרכים:

1 ק"ג- אסאדו עגל (נתח לא שומני מידי)

1 ק"ג ירקות שורש (גזר,בצל,סלרי,פטרוזיליה) – חתוכים בצורה אחידה

10 שיני שום

1/4 כוס יין אדום

1/4 כוס קוקה קולה

4 כפות רוטב טריאקי

כף רוטב סויה

1/2 כפית פלפל גרוס

כפית מלח גרוס

קורט קינמון

3 כפות שמן

4-5 שזיפים מגולענים חתוכים

אופן ההכנה:

מניחים את ירקות השורש בתוך תבנית ושמים את נתח האסאדו מעל הירקות.

את כל חומרי הטעם מערבבים בקערה ויוצקים מעל האסאדו.

מכסים את התבנית עם נייר פרגמנט ומעליו נייר כסף (חוסך בזמן הבישול)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך שעה וארבעים וחמש דק'.

מחדירים קיסם דרך נייר הכסף על מנת לבדוק שהבשר התרכך, כאשר הבשר רך ניתן להוציא מהתנור.

אופן ההגשה:

חותכים את נתח האסאדו למנות ויוצקים מעליו את הרוטב שנשאר במגש.

מתכון באדיבות שף רפאלבוזגלו מאולמי רפאלי

בתיאבון